Over ons

Hoe het is begonnen

Op de locatie “opvang” hadden wij pony’s en paarden staan. Met deze dieren zijn wij hobbymatig les gaan geven. Ons eerste poesje was door wandelaars in de polder gevonden. Ze was nog erg klein en was onderkoeld, moe en hongerig. Een paar maanden later werd er een thuis gezocht voor twee verwilderde katten, dit via Stichting Zwerfkat Gouda. Dat waren dus de volgende. Er moest een boerderij afgebroken worden in verband met de nieuw aan te leggen N207. De mensen waren weg, maar hadden vijf verwilderde boerderijkatten achtergelaten. Anja (eigenaresse) is toen deze dieren gaan voeren. Toen de provincie aangaf het pand te gaan slopen hebben we vangkooien geleend van de kattenstichting, deze hebben toen geholpen met het vangen van deze dieren. Ze hebben nog vele jaren een gelukkig en goed leven gehad.

Toen we dankzij de randweg een deel van onze overburen konden kopen hebben we geen moment getwijfeld en alles in werking gezet om dit te realiseren. De paarden werden toen verhuisd naar het nieuwe pand en de poezen hadden het rijk alleen. Daarna is het snel gegaan, alles is ingericht voor de poezen. Een speciaal hek op de duiker, diverse verwarmde verblijven, voldoende ligplekjes en natuurlijk meer opvang. Momenteel hebben wij 385 niet herplaatsbare katten in de opvang.

STICHTING WETLAND CATS VANGT KATTEN OP DIE NERGENS MEER TERECHT KUNNEN. IEDERE KAT HEEFT ZO ZIJN VERHAAL. DEZE DIEREN KUNNEN NIET HERPLAATST WORDEN EN MOGEN HIER DE REST VAN HUN LEVEN VAN EEN GELUKKIG EN VEILIG KATTENLEVEN GENIETEN.

Anja van der Laan

Ons verhaal

Wat wij doen

Stichting Wetland Cats vangt katten op die nergens meer terecht kunnen. Momenteel wonen hier 385 katten permanent. Het grootste deel bestaat uit wilde en verwilderde (zwerf) katten, maar ook katten met gedragsproblemen, verwaarloosde en mishandelde katten en katten uit het buitenland vinden hier een blijvend thuis. Al deze katten hebben in de samenleving geen kans meer, omdat ze te erg getraumatiseerd zijn door hun verleden. Daarom worden deze katten ook niet herplaatst.

De katten kunnen in de opvang voor de rest van hun leven een volwaardig kattenleven leiden, waar ze met alle liefde en aandacht worden verzorgd. Alle katten leven in vrijheid. Ze zitten niet opgesloten in hokjes, maar hebben naast de vele gebouwen, schuurtjes en schuilhuisjes ruim één kilometer land en bosgebied waar ze heerlijk kunnen struinen. Bij ons geldt geen stress, maar vrijheid en blijheid.

Zoals hierboven vermeld staat, worden de meeste katten die bij ons in de opvang worden gebracht niet herplaatst. Regelmatig krijgen wij diverse aanvragen van mensen binnen die vragen of zij een rustige, lieve, tamme huiskat bij ons mogen brengen. Dit zijn vaak katten van mensen die ziek zijn en op korte termijn komen te overlijden of van mensen die naar een rusthuis moeten waar geen katten welkom zijn. Deze katten vangen wij ook op en worden door ons wel herplaatst. Daarnaast komt het regelmatig voor dat we drachtige poezen binnen krijgen. Vaak zijn de moederpoezen te verwilderd om herplaatst te worden, maar de kittens daarentegen herplaatsen we wel.

Ons motto is dat dierenliefde geen grenzen kent. Dit betekent dat wij ook katten uit het buitenland opnemen. Wij redden voornamelijk katten uit het dodingsstation in Roemenië. De katten leiden daar een vreselijk zwaar bestaan. Ze komen via een transport naar ons toe. Het betreft vaak onwijs lieve katten die ondanks wat ze hebben meegemaakt heel veel liefde geven. Deze katten herplaatsen wij ook.

Wij zijn er voor alle katten. Het maakt ons daarbij niet uit hoe ze eruit zien, wat ze hebben meegemaakt en waar ze vandaan komen. Alle katten zijn in onze ogen gelijk. Geen enkele kat zou een zwaar leven moeten leiden.

Organisatie

Voorzitter: Anna Wilhelmina van der Laan|
Secretaris: Elizabeth Johanna Jansen
Penningmeester: Wyger Kramer

Documenten

Beloningsbeleid

Wij hanteren geen beloningsbeleid. Ieder oefent zijn functie geheel vrijwillig uit, zonder welke vergoeding dan ook. Ook voor het terrein en de gebouwen wordt geen huur berekend.

Gegevens

KvK: 66079519
BTW: NL.0622.85.968.B01
RSIN: 856387290