Wat kan jij voor de katten betekenen?

Help ons redden

Eenmalige donatie

Via onze donatie pagina kun je een eenmalige donatie doen. Dit kan gemakkelijk en veilig via iDEAL. Je kunt ook doneren zonder gegevens achter te laten door op de QR-code te klikken of deze te scannen.

Je kunt ook handmatig geld overmaken naar
IBAN: NL86 RBRB 0939 8629 13
t.n.v. Stichting Wetland Cats

Periodieke donatie

Wil je ons echt helpen? Kies dan voor een periodieke donatie. Zo help je ons belangrijke werk en de toekomst van de katten veilig te stellen. 

Omdat wij een ANBI zijn is uw periodieke gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Meer weten? 

Klik op onderstaande knop en kies boven in voor “maandelijks”, “elk kwartaal” of “jaarlijks”.

Adoptie op afstand​

In deze tijd waarin alles duurder wordt, kunnen de Wetland Cats elke steun van u gebruiken. Daarom hebben wij het adoptieplan in het leven geroepen. Dit houdt in dat u een kat “op afstand” kunt adopteren, zodat wij met uw financiële steun de katten kunnen verzorgen.

Klik op onderstaande knop en kies boven in voor maandelijks , bij bedag minimaal €10,- en vergeet de naam van de kat niet in te vullen bij het bericht en selecteer project “Adoptie op afstand”.

Nalatenschap

De hulp die wij bieden aan onder ander zwerfkatten is volledig afhankelijk van donaties. Inmiddels wonen er permanent 400 katten in de opvang en deze katten hebben wij kunnen redden door middel van uw donatie. Ook in de toekomst moeten katten gered worden van een schrijnend bestaan en uw steun is hierbij van groot belang. Zonder uw hulp kunnen wij ons werk niet voortzetten. Maar wist u dat u ons kunt blijven steunen ook na uw overlijden? Dit kunt u doen door ons in uw testament op te nemen. Met uw nalatenschap kunt u ervoor zorgen dat wij ons prachtige werk kunnen voortzetten en dat ook katten in de toekomst gered kunnen worden van een schrijnend bestaan.

In uw testament kunt u bijvoorbeeld ook opnemen dat wij zorgdragen voor de opvang van uw katten na overlijden. Daarnaast kunt u ook in uw testament specifieke wensen opnemen. Bijvoorbeeld dat wij uw nalatenschap alleen gebruiken voor een specifiek doel (bijvoorbeeld dierenartskosten). Wij zullen er zorg voor dragen dat uw wensen in de toekomst op die manier worden uitgevoerd.

Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen door middel van het contactformulier of via ons telefoonnummer 06-22182944.

Namens de poezen alvast hartelijk bedankt !

Spullen doneren

We krijgen vaak van mensen de vraag: op welke manier kunnen wij jullie nog meer helpen?

In de opvang wonen 400 permanente katten en per dag gaat er een behoorlijke hoeveelheid voer, kattenbenodigdheden en schoonmaakmiddelen. Hieronder hebben we een rijtje samengesteld van de spullen die wij dagelijks in de opvang gebruiken

Kattenvoer

 • Natvoer (zakjes, blikjes enz. het merk maakt niet uit)
 • Droogvoer (het merk maakt niet uit)
 • Seniorenvoeding (natvoer en droogvoer)
 • Kattensnoepjes

 

Kattenbenodigdheden

 • Mandjes en kussens
 • Krabmeubels
 • Handdoeken
 • Dekentjes (let op: geen beddengoed, zoals lakens en dekbedden)
 • Kattenbakgrit (klontvormend, niet-klontvormend, houtkorrel, alles is welkom)
 • Kruiken
 • Voerbakjes
 • Reismandjes

 

Schoonmaakbenodigdheden (let op: geen Dettol)

 • Alles reinigers doekjes
 • Alles reiniger schoonmaakmiddel
 • Afwasmiddel
 • Teiltjes
 • Wasmanden
 • Schuursponsjes
 • Stoffer en blik
 • Bezems en harken
 • Trapjes
 • Raam en vloerwissers
 • vuilniszakken

 

Huishoudelijke apparaten

 • Stofzuiger

Vrijwilligerswerk

Met bijna 400 permanente katten in de opvang en een groot buitenterrein (20.000m2) kunnen we niet zonder vrijwilligers. Wij zijn dus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te steken. Ook in de wintermaanden.

Het werk is heel intensief en zwaar met name in de wintermaanden, omdat het werk voornamelijk buiten is. De werkzaamheden zijn voornamelijk het schoonmaken en onderhouden van de verblijven, zowel binnen als buiten, maar ook de straten aanvegen, onkruid verwijderen en de tuin onderhouden behoort tot het takenpakket. Wij hechten daarbij veel waarde aan de hygiëne. Dit wil zeggen dat we echt mensen zoeken die begrijpen wat goed schoonmaken is. Dit omwille van de veiligheid van de dieren en onszelf.

Het is voornamelijk staand werk waarbij veel gebukt en gehurkt wordt. Ondanks dat het werk erg zwaar is, geeft het echter wel heel veel voldoening. Ik bedoel hoe leuk is het om een kattenbak schoon te maken met een kat op je rug. Je hebt direct contact met de katten en ze vinden het heerlijk om bij je te zijn als je aan het schoonmaken bent.

Wij hebben niet veel vereisten. Het enige wat wij belangrijk vinden is de liefde voor de katten én het feit dat we op je kunnen rekenen ook in de wintermaanden. Kortom: wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te steken en daarbij vies te worden. De opvang is 7 dagen per week open en we hanteren een minimumdienst van 4 uur per week. Dagen en tijden kunnen in overleg. Daarnaast hanteren we een minimumleeftijd van 25 jaar.

Kan jij je hierin vinden en wil jij graag bij ons vrijwilliger worden? Meld je dan aan via het contactformulier met de volgende informatie: 

Voor- en achternaam

Geboortedatum

E-mailadres

Telefoonnummer

Adres (straat huisnummer en woonplaats)

Motivatie om bij ons vrijwilligerswerk te doen

Sponsorkliks

Koopt u ook spullen en dagelijkse benodigdheden online? Doe uw aankoop dan vanaf SponsorKliks, want op deze manier steunt u ons ook en kost het u helemaal niets! Klik op onderstaande link, zoek uw favoriete winkel en plaats uw bestelling. Een deel van deze bestelling (2-15% van de bestelwaarde) wordt naar ons overgemaakt via SponsorKliks.

Informatie "Adoptie op afstand"

In deze tijd waarin alles duurder wordt, kunnen de Wetland Cats elke steun van u gebruiken. Daarom hebben wij het adoptieplan in het leven geroepen. Dit houdt in dat u een kat “op afstand” kunt adopteren, zodat wij met uw financiële steun de katten kunnen verzorgen.

U krijgt van ons een mooie foto van de door u geadopteerde kat, met zijn of haar verhaal, en wij houden u regelmatig via Facebook op de hoogte van de belevenissen en bijzonderheden van uw kat. Mocht u tussendoor ook een foto willen van uw adoptiekat dan is dit uiteraard mogelijk.

U kunt vanaf €10,- per maand een kat op afstand adopteren. U adopteert een kat voor minimaal een half jaar, deze periode gaat in vanaf het moment dat u zelf de automatische incasso in laat gaan.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met meerdere mensen een kat te adopteren, denk aan bedrijven, verenigingen, e.d. Zo steunt u de Wetland Cats en zorgt u zelf voor positieve reclame voor uw bedrijf of vereniging.

U kunt geen speciale rechten ontlenen aan de adoptie, de kat blijft ter allertijden eigendom van de Stichting Wetland Cats. Het is niet mogelijk om de kat mee naar huis te nemen.

Als adoptiebaasje kunt u altijd met uw kat komen knuffelen, kammen/borstelen, verwennen of gewoon een fijn gesprek met hem of haar komen voeren. Wel even van tevoren een afspraak maken, er is niet altijd iemand op de opvang aanwezig.

Bent u geïnteresseerd?

Maak dan een afspraak om in de opvang een kat te komen ‘uitzoeken’ waar u de juiste klik mee heeft. Dan krijgt u een indruk van liefde op het eerste gezicht. U kunt ook via de website een adoptiekat op afstand uitzoeken. Klik hier voor de katten die bij ons in de opvang zitten.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u terecht bij Natascha van Genderen (06-53947540 / nj.vangenderen@hotmail.com).

Namens de poezen alvast hartelijk bedankt